Tel: +86 755 2357 1734

Gloată: +86 189 2287 9832

E-mail:

Bloguri/știri

Acasă - Despre noi - Bloguri/știri - Cum să alegeți și să determinați materialele din rășină din plastic pentru proiectul dvs. de produs de turnare a plasticului?

Cum să alegeți și să determinați materialele din rășină din plastic pentru proiectul dvs. de produs de turnare a plasticului?

03. 01, 2022

Pe piața actuală, există o mulțime de materiale din care clienții pot alege. Prin urmare, procesul de selecție a materialelor din rășină de turnare prin injecție din plastic este foarte dificil la început. La Best times Mould & plastic products technology Ltd., suntem conștienți că fiecare material din rășină plastică are caracteristicile și avantajele sale unice, așa că lucrăm îndeaproape cu clienții noștri pentru a alege materialele potrivite pentru proiectele lor de producție.


Următoarele sunt unele dintre cele mai frecvent utilizate materiale rășini:


ABS

ABS (acrilonitril-butadienă-stiren)  este utilizat mai pe scară largă în diverse industrii, de la industria auto până la producția de conducte, datorită forței sale de impact cele mai remarcabile și rezistenței mecanice. Învelișul metalic se atașează cel mai ușor la ABS, astfel încât acest material este foarte potrivit pentru producțiile de telefon, cap de duș și produse manipulate. Cu toate acestea, acest material nu este foarte rezistent la substanțe chimice, deci este mai bine să nu-l utilizați în aplicații care necesită izolație electrică sau rezistență la ultraviolete.


Acetal/POM

POM, cunoscut și sub numele de Acetal, se mândrește cu o lubrifiere remarcabilă a suprafeței, rezistență la fluaj (memorie) și solvenți chimici. Este un material ideal pentru aplicații în industria alimentară, a băuturilor, mecanică, auto și gospodărească. De obicei alegem această rășină pentru a fabrica componente de jucărie, precum și angrenaje și rulmenți. În plus, este adesea aplicat în producția de produse auto și de uz casnic. Cu toate acestea, nu este o alegere bună pentru aplicații în condiții de temperatură ridicată.


Polipropilenă

Polipropilena, cunoscută în mod obișnuit sub numele de PP, este renumită pentru flexibilitatea sa în ambalare, management și procesare a fluidelor, produse de uz casnic și unele piese auto. Deși polipropilena este un fel de material inflamabil și vulnerabil la radiațiile ultraviolete, are totuși o bună rezistență chimică și electrică. Majoritatea claselor de PP sunt inflamabile și susceptibile la degradare de către radiațiile UV.


SOLDURI

HIPS, prescurtare pentru polistiren cu impact puternic, este un material dur cu o performanță de cost redus și o suprafață personalizabilă. Acest material este ușor de imprimat, lipit, lipit și decorat și este mai răspândit în industria de afaceri, display, imprimare, grafică și prototipuri. Deși este inflamabil, pe piață există soiuri ignifuge.


LDPE

LDPE, adică polietilena cu densitate joasă, este versiunea de polietilenă cu cea mai mare flexibilitate. Are rezistență puternică la umiditate și rezistență ridicată la impact. Acest material este de obicei utilizat în producția multor bunuri de larg consum, bunuri de uz casnic, precum și consumabile și fire medicale. Cu toate acestea, acest material este greu de lipit, deci este mai bine să nu-l folosiți în condiții meteorologice extreme sau temperaturi ridicate.


Considerații cheie pentru selectarea materialelor rășinoase:

Țineți cont de următoarele variabile atunci când alegeți un material de rășină pentru proiectul dvs. de producție:

· Rezistența la impact ‿Unele produse din plastic necesită o rezistență de bază mai mare decât restul, astfel încât rezistența la impact IZOD a unui material rășină trebuie decisă înainte de a începe matrița.

· Rezistența la tracțiune ‿De obicei folosim rezistența maximă la tracțiune sau rezistența finală pentru a măsura rezistența la tracțiune a unei rășini și capacitatea acesteia de a rezista la o anumită cantitate de sarcină.

· Modulul de îndoire ‿cât de mult poate fi îndoit un material fără a fi deteriorat și este încă capabil să revină la forma inițială.

· Rezistență la căldură ‿Unele produse din plastic care necesită izolație sau toleranță pentru o gamă relativ mai largă de condiții de temperatură, rezistența la căldură este foarte importantă.

· Absorbția de apă ‿cantă apă este absorbită de un material după 24 de ore de imersie, măsurată de obicei în procente.


Selectarea materialelor rășinoase pentru proiectul dvs.


Dacă alegeți cel mai potrivit material de rășină înainte de a începe matrița, nu numai că veți economisi timp și costuri, dar veți asigura și producția cu cel mai înalt nivel posibil de performanță și fabricabilitate. Pentru a garanta alegerea ideală a materialului de rășină, vă sugerăm să consultați o companie de turnare prin injecție de plastic calificată (Best times Mould & plastic products technology Ltd.)


Cum să alegi