Tel: +86 755 2357 1734

Gloată: +86 189 2287 9832

E-mail:

Bloguri/știri

Acasă - Despre noi - Bloguri/știri - Sistem cu canal cald pentru matriță de injecție de plastic Know-how

Sistem cu canal cald pentru matriță de injecție de plastic Know-how

03. 08, 2022

De ce avem nevoie de sistem cu canal cald pentru matriță de injecție de plastic?

Canalul rece al unei matrițe se referă la secțiunea dintre cavitatea matriței și poartă. Plasticul topit își menține fluiditatea în interiorul canalului în virtutea presiunii de injecție și a propriei călduri. Cu toate acestea, ca parte a materialului de turnare, pasajul nu este nicio parte a produsului. Ca urmare, atunci când proiectăm o matriță, trebuie să luăm în considerare nu numai umplerea, ci și producția care economisește material prin scurtarea sau micșorarea rulajului; de fapt, este foarte dificil pentru noi să avem atât prin canal rece. dar sistemul cu canal cald poate rezolva această problemă.


Tipuri și aplicații de canale fierbinți:

Când se utilizează canalul fierbinte, selecția corectă a tipului de poartă este foarte importantă, deoarece tipul de poartă determină direct selecția componentelor canalului cald, precum și fabricarea și proiectarea matrițelor. Prin urmare, canalul fierbinte poate fi clasificat în 3 tipuri în funcție de tipul de poartă, și anume (1) sistem de canal fierbinte cu vârf fierbinte, (2) sistem de canal fierbinte cu deschidere a coloanei de alimentare și (3) sistem de canal cald de blocare cu supapă.


Hot Tip Hot Runner

Este cel mai larg aplicat canal cald, deoarece fiecare furnizor de canal cald furnizează acest sistem. Deși sistemele de la diferiți furnizori prezintă diferite duze și inserții de duză de diferite forme și dimensiuni, ele funcționează exact în același mod, ceea ce înseamnă ajustarea și controlul precis a temperaturii de turnare la poartă printr-o metodă care combină vârful fierbinte al inserției din partea din față a duza cu sistemul de racire. Fiecare companie hot runner a investit o mulțime de bani în cercetarea și dezvoltarea de tip hot tip.


Sistemul de canal fierbinte cu vârf fierbinte poate fi utilizat pentru majoritatea materialelor de turnare din plastic, cum ar fi PP, PE, PS, LCP, PA, PET, PBT, PEEK, POM, PEI, PMMA, ABS, PVC, PC, PSU și TPU , etc. În general vorbind, poarta cu vârf fierbinte este folosită pentru a produce piese de dimensiuni medii și mici, mai ales. potrivit pentru producția de macro-piese. Diametrul secțiunii porții este de obicei între 0,5 mm și 2,0 mm.


Sprue Gating Hot Runner

În canalul fierbinte cu deschidere a canalului de alimentare, plasticul topit intră în cavitatea matriței prin conducta deschisă. Pierderea de presiune a fluxului de topire în zona porții este foarte mică. Sistemul de canal cald de deschidere a coloanei de alimentare este mai potrivit pentru producția de piese de dimensiuni medii și mari. marca poarta va fi mai vizibila datorita dimensiunii mai mari . Așadar, sistemul de canal fierbinte pentru sprue gating este de obicei aplicat produselor interne sau componentelor care nu au cerințe ridicate privind aspectul semnelor de poartă. De asemenea, sprue gating este adesea folosit în combinație cu cold canal, adică luând sprue duza ca canal principal și sprue și proiectând sprue gating de-a lungul canalului rece. În aplicație, poarta de canalizare poate fi mărită pentru o curgere lină, deoarece semnele de poartă de pe canalul rece nu sunt importante.


Valve Gating Hot Runner

Canalul fierbinte cu deschidere a supapelor este un alt sistem de canal cald care este furnizat de companiile globale de canal cald. Prin intermediul controlerului știftului supapei, acest sistem de ac deschide sau închide mecanic poarta la ora prestabilită. Acest tip de canal fierbinte posedă avantajele celor 2 sisteme anterioare (Hot Tip Hot Runner & Sprue Gating Hot Runner), cum ar fi controlul manual al timpului de deschidere/închidere a porții, permițând un marcaj neted și lucios al porții și extinderea aplicației canalului cald.

(Cel mai bun timp pentru mucegai și produse din plastic Technology Ltd.)


Sistem de canal cald pentru injecție de plastic mucegai Know-how


Sistem de canal cald pentru injecție de plastic mucegai Know-how