Tel: +86 755 2357 1734

Gloată: +86 189 2287 9832

E-mail:

Centru tehnic

Acasă - Management de proiect - Centru tehnic - Matrite termorigide Introducere

Matrite termorigide Introducere

03. 09, 2022

Best Times Mould s-a specializat și în matrițe SMC/BMC/GMT/LFT de peste zece ani.


SMC (compusul de matriță pentru foi) este un amestec de rășină polimerică, materiale de umplutură, armături cu fibre, catalizator, pigmenți, stabilizatori, agenți de degajare și agenți de îngroșare. Fabricarea SMC este un proces continuu în linie.


Acest proces produce piese complexe de înaltă rezistență într-o mare varietate de dimensiuni. Matrițele metalice potrivite sunt montate într-o presă hidraulică de turnare. Încărcarea materialului este plasată manual sau robotizat în matriță; jumătățile de matriță încălzite sunt închise și se aplică până la 2000 psi de presiune. Durata ciclului variază de la unu la cinci minute, în funcție de dimensiunea și grosimea piesei. Caracteristici precum nervuri, bosuri și inserții pot fi turnate.


Piesele din fibră de sticlă turnate prin comprimare se caracterizează prin dimensiunea și forma netei, două suprafețe finisate excelente și repetabilitate remarcabilă între piese. Costurile de tundere și finisare sunt minime.


Acoperirile în matriță și sistemul de vid din instrument sunt disponibile pentru a îmbunătăți capacitatea de vopsire a suprafeței, eliminând nevoia de grund.


Compușii de culoare pot fi personalizați.


Avantajul pieselor de turnare SMC este următorul:

1. Stabilitate dimensională bună, inclusiv rezistență termică excelentă.

2. Pigmentabil pentru culoare turnată, cel mai bun aspect cu textura mucegaiului.

3. Reținere excelentă a proprietăților în medii reci și calde.

4. Potrivit pentru utilizare în exterior în aplicații care implică expunere la UV și apă.


Mucegaiul BMC (compus de turnare în vrac) utilizează un plastic termorigid format dintr-o rășină polimerică, diverse materiale de umplutură, armături cu fibre, catalizatori, stabilizatori și pigmenți care formează o substanță vâscoasă. Este foarte umplut și întărit cu fibre scurte.


BMC este disponibil în saci vrac, precum și sub formă de melc. Operația de amestecare se poate face în mai multe moduri. Există trei metode de combinare a sticlei cu pastă: un mixer cu șurub continuu, un mixer cu lamă sigma și un mixer cu lamă plug. Procesul ales depinde de proprietățile specifice ale produsului, de forma și volumul produsului.


În funcție de aplicația finală, compușii sunt formulați pentru a obține un control dimensional strâns, rezistență la flacără, rezistență dielectrică ridicată, rezistență la coroziune și pete și stabilitatea culorii. Caracteristicile sale excelente de curgere fac matrița BMC să fie potrivită pentru o mare varietate de aplicații care necesită precizie în detalii și dimensiuni. Materialul este disponibil într-o mare varietate de culori.


În plus, matrița BMC este potrivită fie pentru turnarea prin compresie, fie pentru turnarea prin injecție. Turnarea prin comprimare a BMC este utilizată pentru a produce componente complexe precum echipamente electrice, componente auto, carcase pentru aparate electrice și unelte, în volume industriale mari.


GMT este material termoplastic armat cu mat de sticlă, un fel de compus de turnare a foilor cu termoplastic armat cu fibre. Este produs pe laminatoare uriașe, folosind o rășină termoplastică și una sau mai multe forme de armare. Procesul produce un compozit semifabricat ușor, parțial consolidat, sub formă de foaie. Cele mai multe forme sunt produse la lățimi de 1300 mm până la 1400 mm. Cu toate acestea, unele forme mai noi sunt realizate la lățimi mai mari, dar proprietare. Materialul de foi poate fi tăiat la dimensiune pentru a se potrivi plasării în instrument pentru o aplicație specifică și, de asemenea, poate încorpora o suprafață decorativă sau funcțională laminată pe o parte. Matrița GMT face posibilă producția de piese mari cu costuri reduse de scule și timpi de ciclu rapid prin turnarea prin compresie. Potențialul de consolidare a pieselor prezintă oportunitatea de a reduce și mai mult greutatea și costul.


Avantajul pieselor de matriță GMT: utilizarea presiunii regenerate, de formare scăzută, perioadă lungă de depozitare, ciclu scurt de formare, eficiență ridicată a producției.


Mucegaiul GMT este folosit mai ales în industria auto și construcții, industria chimică, ambalaje, echipamente sportive etc.


LFT este un material de turnare în vrac care prezintă filamente de fibre continue pe toată lungimea peletei, permițând acestor materiale să prezinte îmbunătățiri simultane ale rezistenței, rigidității și rezistenței la impact pe o gamă largă de temperaturi.


Între timp, D-LFT (termoplastice cu fibră lungă directă) este disponibil pentru turnare prin injecție sau prin compresie. Majoritatea sistemelor D-LFT alimentează sticlă într-un extruder cu două șuruburi (TSE), unde este tăiată de șuruburi în timp ce este amestecată cu polimer topit și aditivi care au fost dozați separat. Pentru a îmbunătăți finisarea suprafeței, unele sisteme folosesc cuțite pentru a pre-toca roving înainte de intrarea în TSE. Această metodă dă în general o fibră mai scurtăer, în timp ce alimentarea directă roving produce fibre lungi și produce piese cu performanțe structurale mai mari.


Avantajul matriței D-LFT este că poate reduce costurile de producție prin eliminarea semifabricatelor și a efortului logistic și poate crește flexibilitatea producției.


Avem experiență de succes în realizarea diferitelor tipuri de matrițe pentru:

· Piese auto: Bara de protecție, capota motorului, șasiu, panou frontal, ușă camion, bord, abajur, picior, aripi etc.

· Comunicații și aparate electrice: Cutie de contor electric, cutie de ramificație pentru cablu, cutie de transformare și distribuție, aer condiționat, antenă parabolica etc.

· Ustensile sanitare și de bucătărie: cadă, chiuvetă, chiuvetă, placă de tavan, șasiu, lambriu etc.

· Ușă: avem o experiență unică în fabricarea matrițelor pentru piele pentru uși SMC/MDF/HDF cu granulație de lemn.

· Transport: Barcă cu motor SMC, cadru feroviar SMC, scaun de tren, acoperiș, cadru ferestre și toaletă etc.

· Construcție: rezervor de apă, fosă septică etc.

Etichete: SMC Tuck Roof Mould China, Producători, Furnizori, Fabrică, Personalizat, Cotație, Fabricat în China, Matriză pentru piese auto, Matriză BMC, Matriză pentru articole sanitare, Matriz LFT, Matriză pentru tren și șină de mare viteză , matriță SMC, matriță pentru barcă cu motor, matriță pentru piele de ușă, matriță pentru scaun SMC, matriță pentru mașini New Energy, compus pentru matriță din foi din China, China BMC , compus pentru turnare în vrac din China, matriță China LFT (termoplastice cu fibre lungi), termoplastice armate cu covoraș de sticlă China GMT. Matriz termorezistent China