Tel: +86 755 2357 1734

Gloată: +86 189 2287 9832

E-mail:

Centru tehnic

Acasă - Management de proiect - Centru tehnic - Tipuri de matriță prin injecție

Tipuri de matriță prin injecție

03. 09, 2022

Există multe tipuri de matrițe de injecție și unelte utilizate în prezent, cum ar fi matrițe cu două plăci, trei plăci și forme de stivă. Formele cu două și trei plăci sunt mai frecvent utilizate pentru produse cu pereți grei și fără ambalare. Atât sistemele cu canal rece, cât și cele calde sunt utilizate pentru matrițe cu două și trei plăci. Toate matrițele de stivă folosesc un colector fierbinte pentru a transporta topitura către cavități. Fiecare componentă a matriței trebuie prelucrată și finisată la dimensiuni exacte, cu toleranțe foarte strânse și trebuie tratată termic pentru a putea rezista la presiuni foarte mari de injecție și de prindere. Matrite de injectie sunt cele mai scumpe matrite folosite in prelucrarea materialelor plastice, cu timpi de livrare foarte mari, necesari pentru proiectarea si fabricarea lor. Fiecare matriță de injecție trebuie testată și depanată pentru a dovedi sistemul de ejecție, sistemul de răcire și/sau încălzire și componentele de funcționare înainte de a fi introdusă în producție.


Matrița de injecție cu două plăci are o singură linie de despărțire. Dacă se folosește un ghidaj, acesta este conectat la produsul turnat și necesită îndepărtarea și separarea manuală după ejectarea piesei. Acest tip de matriță de injecție este cel mai puțin costisitor de realizat și este utilizat în mod obișnuit pentru piese cu geometrii relativ simple.


Tipuri de matriță de injecție


Matriță de injecție cu trei plăci are două linii de despărțire, una pentru sistemul de rulare și una pentru produsul turnat. Când matrița de injecție se deschide, ruloul este separat automat de produs pentru a permite manipularea separată. Acest lucru elimină nevoia de separare și îndepărtare manuală, iar sistemul de canalizare și canal pot fi alimentate direct într-un sistem de reciclare. Acest tip de matriță este mai scump decât matrița cu două plăci.


Tipuri de matriță de injecție


Matriță de injecție stivă poate avea două, trei sau patru niveluri. Avantajul matriței de stiva este că poate produce, în general, un număr mai mare de produse, comparativ cu o matriță cu două sau trei plăci, utilizând același tonaj de cleme de mașină. Dezavantajul este că necesită o presă de turnare cu deschidere mult mai mare la lumină naturală pentru a se adapta la înălțimea matriței. Acest tip de matriță de injecție este mult mai costisitoare și durează mai mult să fie construit. Formele de stivă cu trei nivele sunt foarte noi și formele de stivă cu patru nivele există de mai puțin de cinci ani. Industria containerelor pentru produse lactate și a capacelor utilizează în mod obișnuit forme de stivă. Cel cu patru niveluri este comun pentru capace, iar cel cu două niveluri este comun pentru containere.


Tipi de matrițe de injecție