Tel: +86 755 2357 1734

Gloată: +86 189 2287 9832

E-mail:

Centru tehnic

Acasă - Management de proiect - Centru tehnic - Ce este matrița de injecție de plastic?

Ce este matrița de injecție de plastic?

03. 09, 2022

Matrița de injecție este instrumentul pentru a forma plasticul în forma și măsurarea proiectate, face producția masivă din timpul nostru mult mai economică și mai eficientă, a fost numită mama industrialului. Nu vă puteți imagina cât de oameni obișnuiți își permit o mașină dacă componentele sunt făcute cu mâna goală. Privește în jur oriunde te-ai afla acum, vezi o mulțime de lucruri făcute din plastic. Toate sunt ieșite din matrițe de injecție.

Practic, matrițele constau din 2 părți principale: cavitatea și miezul, partea cavității formează suprafața externă majoră, partea miezului formează caracteristicile externe ale piesei turnate. , în timpul procesării turnării; miezul și cavitatea vor fi separate astfel încât piesa să poată fi îndepărtată. În mod ideal, piesa poate fi turnată direct prin cavitate și miez. Dar în multe ocazii, pe lângă cavitate și miez, necesită mecanisme complicate atunci când obiectivul turnat este complex, în principal pentru că piesele nu pot fi eliberate complet în 2 direcții, s-a numit undercut, care nu poate fi eliberat de către direct miezul și cavitatea, există dispozitive de ridicare și glisoare, o serie de mecanisme sunt proiectate pentru a elibera subtaierele, astfel încât orice succes a matriței de injecție depinde în mare măsură de design.

O matriță de injecție este un instrument de precizie și, de asemenea, trebuie să fie suficient de puternic pentru a rezista la mii de cicluri de turnare la presiune înaltă, astfel încât materialul matriței de injecție trebuie să fie atent; este în mod normal oțel special și scump. Modul de fabricare a matriței de injecție a fost schimbat odată cu dezvoltarea tehnologiei moderne, pașii principali sunt frezarea CNC, găurirea, EDM, tăierea sârmei, tehnologia CAD/CAE/CAM utilizată într-o gamă largă face liderul. -timp de fabricare a mucegaiului din ce in ce mai scurt.

Ce este matrița de injecție de plastic?